MAPANDEKEUN

 

Ceuk kuring ka hayam:

“Karunya teuing maneh

Lamun aya jalma teu sopan

Sok mapandekeun ka maneh

Pokna teh:

Dasar beungeut hayam

Teu nyaho kasopanan!”

 

Ceuk kuring ka anjing:

“Kacida pisan mulyana maneh

Nepi ka sasama jalma ge

Sok nyebut ku ngaran maneh

Pokna teh:

Anjing, sia tas ti mana euy?”

 

Ceuk kuring ka embe:

“Kacida sialna maneh

Mun jalma rek ngawadalkeun sasamana

Sok mapandekeun ka maneh

Pokna teh:

Saha jalma nu bakal jadi kambing hitamna?”

 

Ceuk kuring ka jalma nu kitu:

“Naha maneh teh kitu-kitu teuing?”

 

Ceuk batur ka kuring, meureun:

“Tulisan nu teu mangrupa kieu hayang dibaca ku batur

Puisi lain, sisindiran lain.”

 

Ceuk kuring ka kuring:

“Enya nya, ku bodo-bodo teuing ari kuring.”

 

Bandung, 11 Juli 2010

 

Tinggalkan Balasan

Isikan data di bawah atau klik salah satu ikon untuk log in:

Logo WordPress.com

You are commenting using your WordPress.com account. Logout / Ubah )

Gambar Twitter

You are commenting using your Twitter account. Logout / Ubah )

Foto Facebook

You are commenting using your Facebook account. Logout / Ubah )

Foto Google+

You are commenting using your Google+ account. Logout / Ubah )

Connecting to %s


%d blogger menyukai ini: